RSS Facebook Twitter
telefon
100% GARANTEED
100% GARANTEED
Broj oglasa: 1443

top ponudaTop ponuda za Novembar

Bolesti

Zarazne bolesti:

Zapaljenje creva Parvo virusom
Najčešće napada mlade pse. Virus je veoma otporan. Moguće je da opstane i više godina. Širi se dodirom, preko izmeta i drugih izlučevina. Naročito morate pripaziti kod štenadi, je i vlasnik može doneti virus sa ulice. Simptomi: visoka temperatura, obilno povraćanje i smrdljiv-krvav proliv.

Sapornjica
Psa u bilo kojem dobu može napasti ova bolest. Širi se direktno. Simptomi mogu biti: lučenja sluzi i gnoja iz očiju i njuške, kašalj, povraćanje, temperatura, gubitak apetita, malaksalost, proliv.U poodmakloj fazi otvrdnu jastučići na šapama i nastaje grčenje tela.

Zarazna upala jetre - Hepatitis
Ovom virusnom oboljenju najviše su izloženi psi uzrasta od 3 meseca do jednogodišnjaka.
Ovom virusnom oboljenju najviše su izloženi psi uzrasta od 3 meseca do jednogodišnjaka. Prenosi se direktno, prilikom susreta sa drugim obelelim psom. Simptomi: temperatura od 40-41 stepeni Celzijusa, malaksalost, gubitak apetita, žedj i povraćanje u više navrata.
Psa ćemo zaštiti od ove bolesti vakcinom.

Leptospiroza
Ova bolest se sa čoveka prenosi na psa. Prenosi se direktno preko usta, mokraćom i zaraženom vodom za piće. Leptospiroza napada bubrege i jetra. Kod mladih pasa može doći i do smrtnih slučajeva.

Besnilo
Besnilo srećemo na celoj planeti, na svim kontinentima. Besnilo se širi ujedom besne životinje i uvek je smrtonosan. Simptomi: promene u ponašanju, smetnje u samoj svesti psa, ukočenost vilice, balavljenje, nemogućnost gutanja, prazan pogled, škiljavost, strah od vode. Obavezno je godišnje cepljenje.

Zapaljenje creva virusom Corona
Najčešće se javlja kod mladjih pasa sa prolivom, ali se i stariji psi mogu zaraziti. Simptomi: gubitak apetita, česta povraćanja. Kod štenaca, proliv može dovesti do dehidratacije, u kratkom vremenskom periodu.

Paraziti

Buve
Najčešći paraziti koje srećemo kod pasa su buve. Pošto ih buve grizu, psi se stalno grebu, grizu sami sebe, naročito po ledjima i u korenu repa.
Buve

Krpelj
Pas se krpeljom najlakše može zaraziti (pokupiti ih) po ivicama šuma i u niskom žbunju. Krpelj sam po sebi nije opasan, ali može preneti na psa mnoge opasne bolesti, kao što su: Lajm (simptomi: gubitak apetita, temperatura, ćopavost, nabrekli i/ili bolni mišići (postoji vakcina)) i Babesia (simptomi: visoka temperatura, gubitak apetita, malaksalost, brzo umaranje) koja može dovesti i do smrtnog ishoda.
Krpelj

Vaške
Pseće vaške se lako primećuju i veoma je lako osloboditi se od njih. Ako pas ima vaške, zatražite od veterinara da preporuči neki šampon kojim ćete osloboditi psa vaši. Pseća vaš ne prelazi na ljude.
Vaške

prodato

Trenutno online:
GIFT

Metalmania d.o.o. Botos-Ada Magneti za frižider Yuportal 40070.org Katalog linkova Mrežni-Marketing